0+

Elbilsladdare installerade

0-tals

Solcellsanläggningar

+8år

I branschen

image of solar panels

Gröna investeringar för företag, lantbrukare och fastighetsägare

Kontakta oss

0+

Elbilsladdare installerade

0-tals

Solcellsanläggningar

0år

I branschen
Vår motivation är att er investering blir optimal,
det är fördelen med en opartisk partner.

Anpassade investeringar

Baserat på företagets verksamhet, energiprofil och generella driftskostnader kan olika investeringar ha varierande relevans. Baserat på er specifika situation och förutsättningar kan energilagring för sänkta effekttoppar tillsammans med elbilsladdning, alternativt, solceller tillsammans med IMD vara optimalt för just er fastighet. Det kartlägger vi i förstudien.

I dialog med oss kan GreenCrew kartlägga och identifiera de bästa investeringarna för er, med ändamål att sänka fastighetens driftsnetto.

image of solar panels
image of solar panels

Långsiktig investering med god avkastning

Dialogen om dagens förutsättningar tillsammans med bedömda framtida behov skapar en riktning för en långsiktig investering med god avkastning. Det är +30 års ägande att ta hänsyn till.

Är en utökning av lokalen nära förestående? Skall produktionen upp +40% under kommande 10 år? Ska verksamheten i fastigheten förändras? Många faktorer påverkar hur man bäst planerar och dimensionerar grön teknik. Att framtidssäkra och planera för en enkel och smidig komplettering eller utökad kapacitet är en mycket viktig men ofta bortsedd aspekt. Tillsammans med oss på GreenCrew täcker vi relevanta frågor för att skapa en optimal investering, på kort och lång sikt.

Gröna investeringar är och ska vara ekonomiskt motiverade

Att erbjuda en attraktiv ROI och återbetalningstid på investerad krona är en självklarhet, den gröna tekniken vi jobbar med är ekonomiskt motiverade. Beroende på fastighet och den verksamhet som bedrivs kan en enskild investering eller flera olika investeringar i samspel vara rätt lösning. Allt beror på era förutsättningar, era faktiska behov och er önskan.

Exempelvis är behovet för solceller olika för en energikrävande verkstadsfastighet jämfört med en fastighet som bedriver kontorshotell. På samma sätt är behovet av elbilsladdare olika beroende på företagets storlek och verksamhet.

Kontakta oss

GreenCrew metodik

Vi erbjuder ett metodiskt arbetssätt där vi börjar med att lyssna in era behov och önskemål, det är vår utgångspunkt. Utifrån detta tar vi oss framåt enligt nedan arbetssätt:

Såklart kan vi anlitas för punktvisa eller enstaka uppdrag.

image of solar panels

Förstudie & rapport

Vi utför ett platsbesök och undersöker de faktiska förutsättningarna för en god investering. Vi utför egna dimensioneringar och beräkningar på vad investeringen kan ge i ROI och återbetalningstid. Vi noterar vilka eventuella hinder eller begränsningar som fastigheten erbjuder, men även förslag på lösning. Förstudien resulterar i en rapport som vi gemensamt går igenom som beslutsunderlag för kommande investering.

Rambeskrivning

Baserat på förstudien kan vi leverera en rambeskrivning som ger ett tydligt stöd vid upphandlingen. Rambeskrivningen är en kravspecifikation som beskriver vilka kvaliteter, funktioner, standarder, säkerheter mm. som skall levereras. Detta gör att ni kan ta in anbud och kunna jämföra anbuden på rättvisa villkor. Rambeskrivning utgår från AMA El 22 som blir ett tillägg till en typisk ABT06.

Upphandlingsstöd

För de kunder som önskar kan vi ansvara för upphandling av investeringen. Vi tar in anbud, jämför anbud och för en nära dialog med de mest relevanta entreprenörerna. Vi tar fram en shortlist med en tydlig rekommendation baserat på ert behov.

Projektledning

Vid installationsarbetet kan vi erbjuda projektledning. Med utgångspunkt för er verksamhet tar vi fram den installationsplan som stör er minst, och som är mest effektiv.

Vi är på plats och följer upp arbetet löpande i samarbete med installerande entreprenör.

Vi kontrollerar entreprenören arbete med KMA och andra installationsspecifika behörigheter.

Besiktning

Besiktningens syfte är att säkerställa att installationen utförts enligt upphandlad rambeskrivning, att installationen är korrekt utförd men hänsyn till säkerhet, uppmärkning och dokumentation. Eventuella brister blir upptäckta omedelbart för omedelbar åtgärd. Med en besiktning kan man med lugn njuta av ny grön teknik.

Drift och underhåll

Produktlivscykeln för flera gröna tekniker är ofta lång, upp mot 15-30 år. Under den tekniska livstiden bör man regelbundet utföra periodiska kontroller och planerat underhåll för att optimera effekten och det ekonomiska utfallet av investeringen.

Utöver att leverera en drift- och underhållsplan så kan vi utföra funktionstester, säkerhetstester samt upptäcka garantifel som annars kan vara svårupptäckta. På detta sätt kan ni som köpare luta mot ett tryggt ägande som minimerar fel, tekniska avbrott och åberopa garantier i god tid.

0år

Data och analys

Optimala förutsättningar

GreenCrew har mångårig erfarenhet av att sälja, installera, driftsätta och underhålla hundratals solcellsanläggningar och elbilsladdare, med eller utan energilagring. Med branschkompetens från 2015 har vi varit en aktiv del av teknik- och branschutvecklingen, adderat värdefull kunskap om vad som krävs för att optimera sin investering gällande kvalitet, ekonomisk avkastning och problemfritt ägande

Kontakta oss

Contact Form